...необично, задолжително, луцидно...

Friday, September 7, 2012

Оддалечена (или песна за растојание)Нурната во стари адреси и фотографии,
со лице од минатото,
и подготвеност да се сретнеме повторно - нови,
со судар на патот како предизвик, 
трансформираме сила,
која помага да се создаде друга сила посилна - мојата,
но сфаќам дека одеднаш воздухот се запалил.
Гледај!

1 comment:

  1. надарена си нема што.:(

    ReplyDelete